- ΔΕΥΤ - ΠΑΡ : 10.00–20.00
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
Δερματολογική και Ιατρική Εξέταση
- Πραγματοποιείται ενδελεχής δερματολογικός έλεγχος στο τριχωτό της κεφαλής
- Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενή – Καθορίζεται ο τύπος αλωπεκίας του κάθε ασθενή.
Διαδικασία Τριχομέτρησης
- Πραγματοποιείται τριχομέτρηση στην περιοχή που υποφέρει από αραίωση αλλά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού,
- Γίνεται χρήση των πλέον σύγχρονων εργαλείων και προγραμμάτων – Αποκτάται σαφής εικόνα για το προβλήμα
- Γίνεται καταμέτρηση των διαθέσιμων προς εξαγωγή τριχών – Πραγματοποιείται μέτρηση της πυκνότητας των μαλλιών
- Γίνεται αξιολόγηση του τύπου της τρίχας – Προσδιορίζεται η βαθμίδας τριχόπτωσης
Αλωπεκία σημαίνει απώλεια μαλλιών ή φαλάκρα, και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς τύπους. Ενώ ο ανθρώπινος οργανισμός αποβάλλει φυσικά κάποιες τρίχες, οι οποίες αναπτύσσονται εκ νέου, η αλωπεκίαση θεωρείται κλινική ασθένεια. Πρακτικά, ο όρος «αλωπεκία» συνήθως αναφέρεται στην γυροειδή αλωπεκία και τις υποκατηγορίες της. Αν και σωματικά δεν είναι επιβλαβές, η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και είναι δύσκολο να συμβιβαστεί κανείς με αυτό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αλωπεκίας, το καθένα με ένα εύρος διαφορετικών χαρακτηριστικών και συμπτωμάτων.
Ένα από τα συνηθέστερα αίτια της αλωπεκίας αποτελεί η κληρονομικότητα, που προκαλείται από την ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT). Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση μερικοί από τους οποίους είναι η γήρανση, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, οι εξαντλητικές δίαιτες, η χρήση προϊόντων με χημικά, η ατμοσφαιρική μόλυνση και η λήψη έντονης φαρμακευτικής αγωγής.
Κυρίως, η μείωση της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής επηρεάζει τους νέου άντρες, γεγονός που οδηγεί στη χαρακτηριστική υποχωρητική γραμμή των μαλλιών κα σταδιακά δημιουργεί αραιώσεις στο κεφάλι, οι οποίες εντείνονται και οδηγούν σε λείανση του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή στο να μην υπάρχει καθόλου τριχοφυΐα σ συγκεκριμένα σημεία (δημιουργία φαλάκρας). Επίσης, παρατηρείται πολύ συχνά εξάπλωση του φαινομένου και στο πρόσωπο, επιφέροντας σημαντική μείωση τη πυκνότητας της γενειάδας τους.
Αν και οι λόγοι της αλωπεκίας μπορεί να διαφέρουν, η αντιμετώπιση τη με μεταμόσχευση μαλλιών (ή αλλιώς εμφύτευση μαλλιών) είναι εφικτή και έχει σίγουρα αποτελέσματα.
Πώς πραγματοποιείται μια τριχομέτρηση; Δείτε το video και μάθετε τα πάντα για αυτή την απόλυτα ασφαλή διαδικασία! Εάν επιθυμείτε και εσείς να πραγματοποιήσετε μια δωρεάν τριχομέτρηση σε ένα από τα συνεργαζόμενα ιατρεία μας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα ραντεβού άμεσα.
Δωρεάν Τριχομέτρηση
Συμπληρώστε τη φόρμα και κατοχυρώστε 1 Δωρεάν Τριχομέτρηση.
Τι είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών F.U.E.
H μέθοδος μεταμόσχευσης FUE είναι μία τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς ράμματα, κατά την οποία τα τριχοθυλάκια εξάγονται με ειδικές μικροδιατρήσεις από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (ινιακή περιοχή) με τοπική αναισθησία και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή.
Πρωτοεφαρμόστηκε το 2003 και έκτοτε έχει εξελιχθεί και τελειοποιηθεί. Αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών με μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής, και εμφύτευση στη λήπτρια χώρα.